top of page
TONEELKLASSIEKER VAN DAVID STOREY
MOOI WEER VANDAAG
Mooi weer pers1 web.jpg

SPEELDATA  

FEBRUARI 2020

VR 13 MRT - 20.15 UUR

VR 20 MRT - SLOT ZEIST

VR 27 MRT - SLOT ZEIST

THEATER IN ZUYD

Akkerlaan 21, Bussum

 

Reserveren kan ook via

info@nhtoneel.nl of telefonisch

020 - 635 30 30

(ma tm vr - 10.00 - 15.00)

 

 HET STUK

In de tragikomedie Mooi weer vandaag babbelen twee mannen, Max en Arnold, over alledaagse zaken. Maar hun gesprek stokt voortdurend en ze vinden niet de juiste woorden. Als beide heren de dames Greta en Cathrien ontmoeten, wordt duidelijk waar ze zich bevinden en dat er met deze mensen meer aan de hand is.

‘Mooi weer vandaag’ gaat over tekortkomingen in menselijk contact en de tragiek van het ouder worden. De kracht zit hem in de spiegel die wordt voorgehouden.

 

De Britse schrijver David Storey bouwt zijn stuk ‘Home’ zorgvuldig op en werpt de kijker voorzichtig steeds meer kleine brokjes informatie toe. In 2018 schreef Esther Kleuver in Telegraaf: ‘Voor de wat ongeduldige, hedendaagse, kijker is ‘Mooi weer vandaag’ dat de soms flinterdunne grens tussen geestelijk gezond en ongezond blootlegt, een mooie oefening in het even opgaan in het hier en nu. Een soort mindfulness in het theater. Gewoon genieten van de vaardige acteurs die indrukwekkend precisiewerk leveren in een stuk dat voortdurend meandert tussen pijnlijk schrijnend en subtiel amusant’.

 

Mooi weer vandaag werd in 1971 tot één van de hoogtepunten van de Nederlandse theatergeschiedenis gemaakt door de Haagse Comedie. De monumentale acteur Ko van Dijk zette een ingetogen Max neer, naast collega-toneelkanon Paul Steenbergen die Arnold voor zijn rekening nam. In 1999 had Toneelgroep Amsterdam enorm succes met hetzelfde stuk, met onder anderen Joop Admiraal, Jacques Commandeur, Kitty Courbois en Sigrid Koetse. IN 2017 was het de beurt een Bram van der Vlugt en Bart Klever om de rollen van Arnold en Max in het land te spelen.

Tekst:  David Storey

Vertaling:  Bert Voeten

Regie:  Peter van Bokhorst

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/4
portret robert jan agatha.jpg
portret peter agatha.jpg
Corien web.jpg

ARNOLD

Robert Jan Heyning

MAX

Peter van Bokhorst

Dian Kok.jpg

CATHRIEN

Corien van den Wall Bake

GRETA

Dian Kok

Ro getuige.jpg

RONALD VAN DER WOUDE

Fred

undefined-485199903.jpg

Paul Steenbergen (Arnold) en Ko van Dijk (Max) in 1972 in Mooi weer vandaag.

bottom of page