top of page

DE AANSLAG

Het toneelstuk De Aanslag is gebaseerd op de klassieker van Harry Mulisch, het boek waarvan meer dan een miljoen exemplaren zijn verkocht en dat zowel door pers als publiek werd bejubeld. De verfilming van Fons Rademakers leverde bovendien een Oscar op.

 

Jong en oud kent dit ijzersterke verhaal dat zich afspeelt tegen het licht van de Tweede Wereldoorlog. Kenmerkend is de sterke plot die, als een spannende en intrigerende legpuzzel, uiteindelijk leidt tot de onthulling van de ware toedracht van gebeurtenissen.

 

'De Aanslag' is het intrigerende en tragische verhaal van Anton Steenwijk. Als twaalfjarige jongen maakt hij mee dat een NSB'er voor het huis van zijn buren wordt neergeschoten. De buren verplaatsen het lichaam naar het huis van de familie Steenwijk, waardoor zijn vader, moeder en zijn broer door de Duitsers worden opgepakt en gefusilleerd. Anton komt dezelfde avond in een politiecel terecht waar hij een ontmoeting heeft met een bijzondere vrouw. De rest van zijn leven wordt Anton steeds opnieuw met zijn verleden geconfronteerd. Hij blijft - tegen wil en dank - geobsedeerd door de schuldvraag en het waarom van de gebeurtenissen.

'Glorieuze en louterende toneelbewerking'

- De Volkskrant -

Speeldata

vr 04 mei - 21.00

(UITVERKOCHT)

do 10 mei - 20.15 uur

 

vr 11 mei - 20.15

Locatie

Theater in Zuyd

Bussum

 

Spel

Ronald van der Woude

Luca Dooper

Heleen Boersma

Rozemarijn Klifman

Paul Smet

Mieke Rentier

Peter van Bokhorst

Regie

Peter van Bokhorst

Bewerking/tekst

Léon van der Sande

 

Lichtontwerp

Bart de Kleyn

Speciale dank aan

Erven Mulisch

De Bezige Bij

 

HARRY MULISCH

Harry Mulisch

bottom of page