top of page

DOEK!

Maria Goos schreef Doek! (2010) voor Loes Luca en Peter Blok. Zij wonnen met deze voorstelling de AVRO Toneel Publieksprijs. Net als haar toneelstukken Cloaca en Familie is Doek! stevig geworteld in de realiteit en ook nu weer is Goos op dreef met bitse dialogen en oneliners.

 

Richard en Lies repeteren een stuk dat ze dertig jaar eerder al speelden op de toneelschool. Zij wilde toen richting musical, hij hield haar tegen, waarna ze twintig jaar samen op het toneel stonden. Tot zij met haar gynaecoloog naar Frankrijk vertrok. Het gaat over het verschil tussen kunst en entertainment, maar ook over liefde. Want wat is beter: het comfort van een saai huwelijk of de leegte van een uitbundig gevierd liefdesleven?

 

Theater over theater is altijd leuk. Niet alleen omdat dat wat er in het repetitielokaal gebeurt tot de verbeelding spreekt, maar ook omdat het medium bestaat bij de gratie van de verwisseling van schijn en werkelijkheid. Een acteur liegt de waarheid, maar laat zelden zien wie hij werkelijk is.

 

DOEK! Een verhelderend toneelstuk over echt en onecht, op het toneel, in de kunst en in de liefde.

Speeldata

vr 23 mrt - 20.15 

Locatie

Theater in Zuyd

Bussum

Tekst

Maria Goos

Eindregie

Robert Jan Heyning

Rozemarijn Klifman

 

Spel

Corien van den

Wall Bake

en

Peter van Bokhorst

 

Lichtontwerp

Bart de Kleyn

 

TRAGIKOMEDIE

VAN MARIA GOOS

bottom of page