KIES JE FAVORIETE STUKKEN EN VUL DIT IN OP ONDERSTAAND FORMULIER. 

KINDEREN VAN EEN MINDERE GOD

Children of a Lesser God

 

Het indrukwekkende verhaal van James Leeds die komt te werken als spraakleraar op een dovenschool waar hij ex-pupil Sarah uit haar isolement probeert te halen. Sarah wil eerst niks van James weten en wil alleen met gebaren communiceren. Langzamerhand kan James toch tot haar doordringen. Het toneelstuk is geschreven door Mark Medoff. Er werd ook een imponerende film van gemaakt met William Hurt en Marlee Matlin.

Deze dove actrice ontving een Oscar voor Beste Actrice. In Nederland is het stuk gespeeld door Willem Nijholt en Rick Nicolet. Later heeft Josine van Dalsum ook de rol van de dove Sarah gespeeld.

BOEING BOEING

Eén van de beste komedies!

Zolang de vluchtschema's haarfijn op elkaar aansluiten, gaat er niets mis en kan de potente versierder vrolijk doorgaan met het beurtelings wisselen van drie stewardessen. Een Duitse, Amerikaanse en Franse, zijn dol op hem. Zodra ze hun vlucht achter de rug hebben, spoeden ze zich naar zijn riante woning. Soms gaat niet alles volgens planning en dan moet hij, geholpen door zijn huishoudster, zich geweldig uitsloven om elke verdenking te voorkomen. Het kan niet anders of op een gegeven moment loopt alles toch in het honderd. De ene stewardess is nog niet vertrokken en de andere komt reeds hongerig naar liefde aangesneld. Een vriend wordt als dekmantel gebruikt, maar er valt niets meer te redden. Na tal van hilarische momenten is het eind goed al goed in deze hilarische kluchtige komedie van Marc Camoletti, 

HERFST IN RIGA

Toneelklassieker van Alexej Arbusow

 

Het toneelstuk ‘Herfst in Riga’ kreeg eind jaren zeventig van de vorige eeuw in Nederland de nodige bekendheid door Ko van Dijk en Mary Dresselhuys die de twee rollen voor hun rekening namen.

 

Een geneesheer-directeur van een sanatorium, ontmoet één van zijn patiëntes, Lidia Vasiljevna vrij regelmatig (toevallig of niet?) op de verschillende plaatsen in het Letse Riga. In 9 scenes laat Arbuzov, deze twee mensen, die mét elkaar hun eigen leven leiden, vrij om die vrijheid op te geven. Het resultaat is een weemoedig, maar zeker ook amusant verhaal.

MOORD OP DE NIJL

Thriller van Agatha Christie

 

In 'Moord op de Nijl' wordt weer voor een geweldig stukje suspense gezorgd door Agatha Christie. Een prachtig in elkaar gezet verhaal waarin iedereen eigenlijk verdacht is en waar niets is wat het lijkt te zijn. Zelf voor de doorgewinterde speurder zijn dit haast niet uit te vogelen situaties. Er is er echter één die het toch het hoofd kan bieden...Hercule Poirot.

 

Eerder regisseerde Peter van Bokhorst met veel succes The Mousetrap, En toen waren er nog maar... en Getuige à Charge.

CAMILLE CLAUDEL

Ongeluksvogel tussen krankzinnigen

 

Camille Claudel & Auguste Rodin. Twee beroemde namen van de grote kunstenaars verbonden door hun liefde voor de beeldhouwkunst en door hun liefde voor elkaar. Maar achter de mythe van de jonge getalenteerde Camille, die opbloeit onder de handen van Rodin, schuilt een verhaal vol waanzin, passie en destructie. 

Toen het tweetal met elkaar brak, werd Camille paranoïde. Ze werd opgesloten tussen krankzinnigen: dertig jaar van haar leven sleet ze in inrichtingen. Maar gestoord of niet, veel van haar brieven, ook die ze in het krankzinnigengesticht schreef, geven blijk van een speelse, opstandige en creatieve geest.

 

MIJN KEUZE
DIT ZIJN MIJN FAVORIETE STUKKEN