THRILLER VAN AGATHA CHRISTIE
MOORD OP DE NIJL

SPEELDATA 2020 

 

VERWACHT MAART/APRIL

 

THEATER IN ZUYD

Akkerlaan 21, Bussum

 

Reserveren kan ook via

info@nhtoneel.nl of telefonisch

020 - 635 30 30

(ma tm vr - 10.00 - 15.00)

 

Na The Mousetrap, En toen waren er nog maar... en Getuige à Charge is het tijd voor één van de bekendste thrillers van Agatha Christie, namelijk Moord op de Nijl.

 

Hercule Poirot hoort toevallig hoe twee mensen plannen maken voor een huwelijksreis naar Egypte. Als hij een paar maanden later een bootreis maakt over de Nijl ontmoet hij het stel bij toeval weer. De man is inderdaad op huwelijksreis, maar met een andere vrouw. En het meisje is er ook... alleen! 

Maar de cruise is nauwelijks begonnen wanneer de rijke erfgename dood wordt aangetroffen in haar hut, neergeschoten. Wie heeft deze jonge vrouw kwaad willen doen? Bijna iedereen aan boord van het cruiseschip S.S. Karnak heeft een reden om de rijke erfgename Linnet Ridgeway dood te willen zien.

 

De Belgische detective Hercule Poirot moet al zijn ‘grijze cellen’ gebruiken om deze zaak tot een goed einde te brengen en de duivelse waarheid te achterhalen. Zal het hem lukken ook dit mysterie te ontrafelen?

 

Tekst:

Agatha Christie

 

Vertaling: 

 Peter van Bokhorst

 

Toneelbewerking en regie: 

 Peter van Bokhorst

Moord op de Nijl is een roman geschreven door Agatha Christie. Het werd voor het eerst gepubliceerd in het Verenigd Koninkrijk door de Collins Crime Club op 1 november 1937 en in de Verenigde Staten door Dodd, Mead and Company het jaar daarop.

De hoofdpersonage in dit boek is de Belgische detective Hercule Poirot. Het boek is verscheidene keren verfilmd. De meest succesvolle was de versie uit 1978.