TRAGIKOMEDIE VAN OLIVIER NAKACHE EN ÉRIC TOLEDANO

Intouchables

intouchablesweb visual.jpg

SPEELDATA  

Verwacht eind februari 2022

 

Vanwege de lockdown is het

erg lastig plannen, blijf deze website volgen of klik op de button 'op de hoogte blijven'

 

THEATER IN ZUYD

Akkerlaan 21, Bussum

 

Reserveren kan ook via

info@nhtoneel.nl of telefonisch 020 - 635 30 30

(ma tm vr - 10.00 - 16.00)

 

Miljonair Philippe is aan een rolstoel gekluisterd. In hartje Parijs woont hij in een kast van een huis. Louis woont daar ver vandaan, in een van de grimmige voorsteden. Verdient deze jongeman zijn geld niet met schimmige zaakjes, dan trekt hij wel een uitkering. Maar wie bijstand wil, moet van de Sociale Dienst solliciteren. Plotseling zit Louis met een echte baan opgescheept, als persoonlijke verzorger van Philippe. Met zijn tomeloze energie zet hij het stijve huishouden van Philippe binnen de kortste keren op z'n kop. Philippe wordt uitgedaagd door het lef en de keiharde overlevingsdrift van Louis. Op zijn beurt betreedt Louis een wereld, die in werkelijk niets op de zijne lijkt. De mannen zoeken samen naar spanning en avontuur, dagen elkaar uit en zo ontstaat een intense vriendschap, die even kwetsbaar als ontroerend is.

 

Dit bijzondere, op feiten gebaseerde verhaal en de magie die de bewerking ervan kenmerkt, maakten van Intouchables de filmhit van 2012. Met wereldwijd 50 miljoen bezoekers is het de best bekeken Franse film ooit. 

 

Het Nederlandse toneelstuk naar de film van Olivier Nakache en Éric Toledano maakte in 2016/17 al een succesvolle tour langs de theaters met Huub  Stapel in de hoofdrol.

 

Eerder bracht het Noord Hollands Toneel succesvolle bewerkingen van grote films als: Una Giornata Particolare, Amadeus, One Flew over The Cuckoo’s Nest, Festen, Il Postino en Haar naam was Sarah. Dit is ook de reden dat de Franse schrijvers toestemming hebben gegeven om dit prachtige verhaal, met hoge uitzondering, op de planken te brengen.

Regie: Peter van Bokhorst 

 

Naar de film van Olivier Nakache en Éric Toledano

Tekst: Dick van den Heuvel

 

Lichtontwerp:  Mico van Zalingen

Daan.jpeg

LOUIS

Daan van Dalen

Peter van Bokhorst aug21kopie.jpg

PHILIPPE

Peter van Bokhorst

tessa WEB 2021.jpg

MAGALI

Tessa Lamberts