top of page
Trieste blik

KOMT EEN VROUW BIJ DE DOKTER
Toneelstuk naar de roman van KLUUN

Een voorstelling over liefde, schofterigheid, schuldgevoelens, afscheid nemen en het vinden van humor als de dood steeds dichterbij komt.

Trailer van de gelijknamige film

 

Het is het bekende verhaal waarmee Kluun, het alter ego van Raymond van de Klundert, debuteerde. Zijn roman Komt een vrouw bij de dokter uit 2003 bleek de kip met gouden eieren voor zijn uitgeverij, ondanks de soms behoorlijk zure kritieken vanwege de lichtvoetige toon waarmee hij met dit drama probeerde om te gaan. 1,2 miljoen exemplaren gingen over de toonbank, en een verfilming volgde in 2009.

 

Twee jaar geleden heeft Kluun zijn zegen gegeven voor de theaterbewerking van deze aangrijpende liefdesgeschiedenis. Bewerkt door Koen Caris. Korthals Stuurman Theaterproducties speelde het stuk met veel succes in 2023 in de Nederlandse theaters. Deze voorstelling kreeg lovende reacties en veel sterren in de landelijke kranten. 

HET VERHAAL

Het gaat Stijn voor de wind, totdat liefde van zijn leven Carmen de diagnose borstkanker krijgt. Terwijl zij behandeld wordt, zoekt de overspelige Stijn een uitvlucht in het nachtleven, vrouwen en een affaire. Wat doet rouw met je? Kun je begrip opbrengen voor vreemdgaan…

Komt een vrouw bij de dokter, goed voor bijna twee uur een brok in je keel.

'De bewerking die Koen Caris maakte kenmerkt zich door dergelijke harde overgangen, die filmisch overkomen. Een mooie verbeelding van de medische mallemolen waarin een mens terechtkomt na zo’n onheilstijding. En van de wanhoop.'

Hans Smit (Volkskrant)

Speeldata dec/ jan
op dit moment nog niet beschikbaar
eba841d8-1b0d-45da-922e-cb33ef7f5178.jpg

CARMEN

Cathelijne Gieske

447654762_10168511853420134_2220228503791569857_n-1.jpg

STIJN

Jim van der Heyden

Toneelbewerking 

Koen Caris

Naar de roman van

Kluun

Regie 

Peter van Bokhorst

Cast o.a.

Cathelijne Gieske

Jim van der Heyden

Decorontwerp 

Peter van Bokhorst

Lichtontwerp

Mico van Zalingen

Hoofdtechniek

Joshua Smit

bottom of page