top of page

U BENT 

MIJN

MOEDER

LEGENDARISCHE VOORSTELLING IN REPRISE

Reprise

Speeldata

do 15 feb 2018

20.30 uur

Apollo First

Apollolaan 123

1077 AP Amsterdam

Reserveren

020 679 79 71

ticket@apollofirst.nl

Spel

Robert Jan Heyning

Lichtontwerp en techniek

Bart de Kleyn

 

Regie

Peter van Bokhorst

'Robert Jan Heyning

prachtig als moeder

en zoon in Werkteater

klassieker'

-

Solo voorstelling van Joop Admiraal (Werkteater 1980) over zijn dementerende moeder.Een persoonlijk en eerlijk beeld van het leven van zijn 80-jarige demente moeder die hij iedere zondag in een tehuis bezoekt. In eenvoudige taal en vol humor beschreef Joop

 

Admiraal hoe het verleden het heden inhaalt. Uitgangspunt was uiteraard het universele en tijdloze gegeven van een kind dat zorgt voor zijn ouder(s). Het was een hoogtepunt in de geschiedenis van het Nederlandse theater.

 

Het stuk vertelt over de zorg die de 56-jarige zoon Jan besteedt aan zijn oude, demente moeder die in het Rosa Spierhuis in Laren verblijft. De oude actrice is soms kranig, maar op andere momenten verward en angstig als gevolg van haar dementie. Het is een fascinerende ‘mono dialoog’ die de personages steeds opsplitst en die op indringende wijze door de acteur wordt vertolkt.

 

Peter van Bokhorst regisseerde eerder met veel succes ‘Opname’, ‘Avondrood’ en ‘Een Zwoele Zomeravond’ van het Werkteater. Robert Jan Heyning speelt zowel de moeder als de zoon.

bottom of page