top of page

VROUW IN HET ZWART
Toneelstuk naar het boek van Susan Hill

Dit fascinerend en meeslepend toneelstuk
veroverde al meer dan 30 jaar de harten van vele theaterliefhebbers in de Londense West End.

Een oudere advocaat is geobsedeerd geraakt door het idee dat hij en zijn familie vervloekt zijn door een spookachtige vrouw in het zwart. In zijn poging het kwaad te bezweren, vraagt hij een acteur om samen met hem zijn ervaringen na te spelen. Maar als het verhaal zich ontvouwt, begint de grens tussen werkelijkheid en herinnering opeens

langzaam te vervagen…

 

Laat u meeslepen door het verhaal van Arthur Kipps, die als jonge advocaat naar een afgelegen landhuis in een verlaten dorpje wordt gestuurd om de zaken van een overleden vrouw af te handelen.

Wat begint als een routineklus, verandert snel in een aaneenschakeling van angstaanjagende gebeurtenissen.

 

Bereid je voor op een onvergetelijk avondje uit in Theater in Zuyd.

Naast de diverse en boeiende manieren waarop het verhaal op het toneel is gebracht, heeft het ook zijn weg gevonden naar het witte doek. In 2012 werd “The Woman in Black” een Brits-Amerikaanse horrorfilm onder regie van James Watkins, met sterren zoals Daniel Radcliffe en Ciaran Hinds. Voor de liefhebbers van het genre was er al in 1989 een eerdere verfilming van Susan Hill’s roman.

Voor wie nog meer wil ontdekken over “The Woman in Black”: in april 2012 kondigde Hammer Films aan dat ze bezig waren met een vervolg, getiteld “The Woman in Black: Angel of Death”. Dit vervolg speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog, waarbij het landhuis van de vrouw dienstdoet als ziekenhuis voor soldaten. Susan Hill leverde opnieuw het verhaal, en de film werd uitgebracht op 1 januari 2015.

Elk verhaal, vooral in de filmwereld, heeft een voorgeschiedenis en een epiloog. De meeste toneelstukken richten zich natuurlijk op het hoogtepunt van het verhaal: de confrontatie tussen Arthur Kipps en de vrouw in het zwart.

Loge10 heeft het nog iets ingewikkelder gemaakt door het verhaal te laten spelen door twee acteurs, Daan Hugaert en Elias Bosmans, die beide een top prestatie laten zien. In deze versie wil Arthur Kipps (Daan Hugaert) zijn verhaal vertellen en laat een acteur (Elias Bosmans) zijn rol vertolken, terwijl Artur Kipps in dit verhaal alle andere personen zal spelen die in dit verhaal voorkomen. Zij zullen u meeslepen door en in het verhaal van Arthur Kipps, een jonge advocaat die naar een afgelegen landhuis in een verlaten dorpje wordt gestuurd om de zaken van een overleden vrouw af te handelen. Wat begint als een routineklus, verandert al snel in een aaneenschakeling van angstaanjagende gebeurtenissen. Beetje bij beetje komen we te weten wat er is gebeurd en wie ‘De Vrouw in het Zwart’ werkelijk is. Behoed u op een bloedstollende gebeurtenis.

Toneelbewerking 

Stephen Mallatratt

Naar de novelle van

Susan Hill

Oorspronkelijke vertaling

Lex Passchier

Regie en nieuwe bewerking

Peter van Bokhorst

Cast

Robert Jan Heyning

Peter van Bokhorst

Decorontwerp 

Peter van Bokhorst

Lichtontwerp

Mico van Zalingen

Hoofdtechniek

Joshua Smit

Decorbouw

Snoey en Snoey

Speeldata maart 2024
wo 20 maart - 20.15 uur
vr 22 maart - laatste kaarten

wo 27 maart - 20.15 uur
vr 29 maart - uitverkocht
za 30 maart - 20.15 uur
zo 31 maart - 15.00 uur
Robert Jan Heyning 22_.jpg

ARTHUR KIPPS

Robert Jan Heyning

PeterVanBokhorst-by-RowinPrins-Augustus-2022-5.jpg

DE ACTEUR

Peter van Bokhorst

bottom of page