NAAR DE FILM VAN ETTORE SCOLA
UNA GIORNATA PARTICOLARE

SPEELDATA  

MEI 2020

ZA 02 MEI - 20.15 UUR 

ZO 03 MEI - 15.00 UUR

MA 04 MEI - 21.00 UUR

VR 08 MEI - 20.15 UUR

DI 12 MEI - 20.15 UUR

VR 15 MEI - 20.15 UUR

 

Deze extra voorstelling valt buiten het Vrienden abonnement.

NH Vrienden €2,00 korting p.p.

THEATER IN ZUYD

Akkerlaan 21, Bussum

 

Reserveren kan ook via

info@nhtoneel.nl of telefonisch 020 - 635 30 30 (ma tm vr - 10.00 - 15.00)

 

 HET STUK

Ieder seizoen speelt NH Toneel een succesvolle voorstelling uit het 'Plankeniers verleden'. Vorig jaar was dit Het Dagboek van Anne Frank en dit jaar is de keus gevallen op Una Giornata Particolare (Een bijzondere dag).

 

De wereldberoemde film van Ettore Scola, is ondenkbaar zonder de fantastische acterende Sophia Loren en Marcello Mastroianni. Zeker zo bijzonder aan de film zijn ook de prachtige grauwe en sombere beelden waarmee de regisseur die bijzondere, maar ook onheilspellende dag vlak voor de Tweede Wereldoorlog vastlegde.

 

Een toneelbewerking moet het per definitie zonder al dat moois stellen. En toch lukte het regisseur Peter van Bokhorst tien jaar geleden om een gedenkwaardige voorstelling neer te zetten. Met in de twee hoofdrollen Esther Werneke en Robert Jan Heyning. Deze laatste zal ook dit keer de rol van Gabriele op zich nemen. Terwijl Antoinetta gespeeld zal worden door Tessa Lamberts (o.a. Getuige à Charge, Oom Wanja).

Het verhaal van Ettore Scola blijkt sterk genoeg om in een sobere setting op het toneel overeind te blijven.

De bijzondere relatie die ontstaat tussen de huisvrouw Antonietta en de homoseksuele Gabriele is intrigerend en spannend. Allebei zijn ze het slachtoffer van de onderdrukking van het fascistische regime. Wat ze bij elkaar vinden, is troost en liefde. Een spannende en emotionele ontmoeting tussen twee verbannen zielen.

Een voorstelling die u niet mag missen.

 

Op maandag 4 mei spelen wij de voorstelling in het kader van Theater na de Dam. Deze zal voorstelling om 21.00 uur beginnen, na de Dodenherdenking.

Tekst:  Ettore Scola

Vertaling en bewerking: 

 Ger Thijs en Thea Waanders

Toneelbewerking en regie: 

 Peter van Bokhorst

ANTOINETTA

Tessa Lamberts

GABRIELE

Robert Jan Heyning

Sophia Loren en Marcello Mastroianni

in de film.