top of page
DE TELEVISIEHIT UIT 1978 EINDELIJK IN HET THEATER

WIE BETAALT DE VEERMAN?

SPEELDATA 2022

HET THEATER

Huizerweg 13, Blaricum

vr 25 maart - 20.15 uur 

Blaricum - UITVERKOCHT

 

THEATER IN ZUYD

Akkerlaan 21, Bussum

za 26 maart - 20.15 uur 

Theater in Zuyd, Bussum

Reserveren kan ook via

info@nhtoneel.nl of telefonisch 020 - 635 30 30

 

(ma tm vr - 10.00 - 16.00 uur)

 

HET STUK

‘Wie betaalt de Veerman?’ is een toneelbewerking van de televisiehit ‘Who Pays the Ferryman’ uit 1978, een serie waar heel Nederland voor thuisbleef. Deze indrukwekkende voorstelling is geschreven en geregisseerd door Peter van Bokhorst en is nog te zien in Theater in Zuyd en in Het Theater in Blaricum.

 

NH Toneel laat met deze productie opnieuw zien wat ze kunnen. Bekende films naar het toneel brengen en opnieuw vertellen met humor, eenvoud en vooral lichtheid.

 

In dit spannende en romantische verhaal keert de hoofdpersoon, Alan Haldane, eind jaren zeventig terug naar Kreta waar hij tijdens de Tweede Wereldoorlog vocht aan de zijde van de partizanen. Na 35 jaar wil hij de balans van zijn leven opmaken, en besluit op zoek te gaan naar zijn jeugdliefde Melina van wie hij al die jaren niets meer heeft vernomen. Wanneer zijn oude vriend Babis hem vertelt dat Melina is gestorven en dat hij een dochter heeft, besluit Alan op Kreta te gaan wonen om dicht bij zijn nieuwe familie te zijn. Maar hij kan zich niet bekend maken om het heden niet door het verleden te laten verstoren. Haldane is echter niet de enige met herinneringen. Zijn aanwezigheid op Kreta doet opnieuw een bloedvete opvlammen.

Tekst en regie: 

Peter van Bokhorst 

Orginele filmscript

Michael J. Bird

Lichtontwerp: Mico van Zalingen

Techniek: Joshua Smit

Spel: 

Ronald van der Woude 

Rozemarijn Klifman

Peter van Bokhorst

Corien van den Wall Bake

Tessa Lamberts 

Joachim Koch

bottom of page