top of page
Zee van tijd web breed.jpg

ZEE VAN TIJD

TONEELSTUK GEÏNSPIREERD OP DE GELIJKNAMIGE FILM
Een jong koppel zeilt met hun zoontje de wereld rond: stapelverliefd, onbezorgd en vol dromen en idealen. Midden op de oceaan verandert alles, wanneer de ergste nachtmerrie van deze jonge ouders  werkelijkheid wordt.

'Hoe sterk is liefde
nog als alles wegvalt?'

Het abrupte einde van de reis is het begin van innerlijke strijd. In hun wanhopige pogingen om overeind te blijven, drijven de twee steeds verder uit elkaar. Veertig jaar later ontmoeten de vroegere geliefden elkaar weer. Helmer legt als theaterregisseur de laatste hand aan een toneelstuk over de dood van het kind dat hij samen met Jolie kreeg. Jolie, met wie hij al veertig jaar geen contact meer heeft, moet Helmers theaterplannen uit de krant vernemen en is woedend. Het is ook háár pijn die Helmer daar op het toneel verbeeldt. Het brengt haar ertoe Helmer tijdens de repetities op te zoeken en hem duidelijk te maken dat hij moet stoppen. Wat had hij gedacht? Dat ze dit zomaar goed zou vinden, in naam van de kunst? 

'Zee van tijd' gaat over rouw. In de gelijknamige film uit 2022, geproduceerd door Kaap Holland Film, wordt het publiek niet gespaard. De film komt behoorlijk binnen, alles is duidelijk en direct. Maar ondanks het het zware onderwerp weet regisseur Theu Boermans alle aandacht te verleggen naar de acteurs, die in deze aangrijpende film stuk voor stuk prachtige rollen spelen. 

Toneel is natuurlijk een totaal ander medium dan film.  Theatermaker Peter van Bokhorst kreeg toestemming om het filmscenario van Marieke van der Pol te bewerken voor toneel. Dat de insteek anders is dan in de film mag wel duidelijk zijn. Maar net als de film gaat ook deze toneelbewerking over de onvermijdelijkheid van dood en verdriet in het leven. Een onderwerp waar we allemaal te maken mee krijgen.

Corien web.jpg

JOLIE

Corien van den Wall Bake

Sophie van Eijck.jpg

LIANNE/ JOHANNA

Sophie van Eijck

PeterVanBokhorst-by-RowinPrins-Augustus-2022-91 2.jpg

HELMER

Peter van Bokhorst

Anwar Lachman .jpg

ALEX/ LUCAS

Anwar Lachman

Toneelbewerking en regie

Peter van Bokhorst

Filmscenario

Marieke van der Pol / Theu Boermans

Cast

Corien van den Wall Bake

Peter van Bokhorst

Sophie van Eijck

Anwar Lachman

Decorontwerp en grafische vormgeving

Peter van Bokhorst

Lichtontwerp

Mico van Zalingen

Hoofdtechniek

Joshua Smit

Decorbouw

Ronald van der Woude

Snoey en Snoey

Met speciale dank aan 

KAAP HOLLAND FILM

Theu Boermans

Wouter Haring

Judith Hees

Marieke van der Pol

Maarten Swart

Trailer van de gelijknamige Kaap Holland Film

bottom of page